Cutremur în Educație: Școlile se vor închide pe 8 martie!

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

„Școlile se vor închide pe 8 martie!”, așa suna anunțul fostului președinte Traian Băsescu, care susținea încă din februarie că decizia privind redeschiderea școlilor a fost luată pripit și nu este nimic pregătit.

Fostul președinte crede că decizia de a deschide școlile a fost un act politic bazat pe studii sociologice și nu pe unele științifice.

„Școlile se vor închide pe 8 martie”

Se pare că predicția făcută de Traian Băsescu a fost una realistă având în vedere rata de incidență din orașele mari din România. Județul Iflov a intrat de ieri în sceniarul roșu, iar școlile și restaurantele au fost închise la interior.

Traian Băsescu a declarat la Realitatea PLUS că decizia a fost una politică și momentul nu a fost bine pregătit. „Toată responsabilitatea este aruncată în spatele consiliilor de organizare a școlilor”, mai spune Băsescu. Acesta punctează că dacă această decizie ar fi fost pregătită, pe baza unor argumente tehnice, ordinul comun al miniștrilor „ar fi trebuit să fie pe masă negocierilor de la Cotroceni și să-l discute și să-l analizeze”.scolile se vor inchide pe 8 martie

Școlile se vor închide pe 8 martie

„Am nepoțica ce merge în clasa a I-a. Traian Jr merge la grădiniță la grupa mare. Începe școală și pentru ei. Nu vă ascund că am o strângere de inimă pentru că e evident: momentul nu e pregătit. Dacă luăm lucrurile cum s-au făcut – ne aflăm în față unei decizii politice, nu a unei decizii tehnice. Decizia de deschidere a școlilor a fost una politică. A convocat domnul președinte pe toți cei care aveau responsabilități, s-a luat decizia politică de a se deschide școlile și pe urmă i-a trimis la ministere să facă ordinul comun al miniștrilor pentru a vedea în ce condiții tehnice deschid școală”, conform capital.ro.

Sursa StiriRomania.ro

RECLAMA 8

Loading