DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Cutremur în România, luni dimineață. Ce au înregistrat aparatele de la INFP

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un cutremur s-a produs, luni, 15 februarie, în zona seismică Vrancea, transmite Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Luni, 15 februarie, un cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea, transmite Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

„În ziua de 15 Februarie 2021, la ora 10:45:00 (ora locală a României), s-a produs în Zona seismică Vrancea, Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 115km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 90 km E de Brașov, 92 km S de Bacău, 105 km NE de Ploiești, 105 km V de Galați, 109 km NV de Brăila, 154 km N de București, 171km S de Iași, 178km NE de Pitești, 203 km E de Sibiu, 214 km SV de Chișinău.

Cutremur Vrancea, România, 15 februarie. Cel mai puternic cutremur din România din zona Vrancea în 2020

Cel mai puternic seism din 2020 s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 121 de kilometri. A avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. De altfel, cutremurul a fost atât de puternic încât a fost resimțit și în Capitală.

„În ultima perioadă s-au produs cutremure în jurul magnitudinii de 3 sau și mai mici.

E o activitate normală a zonei Vrancea. Cam la 2 ani se produce un cutremur între 5 grade și 6 grade pe Richter. Practic, această activitate a zonei Vrancea se încadrează în activitatea normală pentru regiune.

Dacă s-ar produce un cutremur de 7 grade Richter în zona Vrancea la o adâncime de, să zicem, 100 de kilometri, sigur, sunt afectate blocurile care au mai trecut prin alte cutremure anterioare, cum sunt cele din 1990, 1986, 1977, care nu au fost consolidate.

E posibil să fie afectate și alte clădiri care nu au fost afectate în urma cutremurului din 1977 și peste care au trecut 50 de ani. Cutremurele care produc pagube mari sunt cele peste 7,2”, spunea Constantin Ionescu, directorul general al INFP.

Sursa: evz.ro

 165 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos