Cutremur puternic în apropiere de Fukushima, la 10 ani de la dezastrul nuclear provocat de seismul din 2011

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a produs sâmbătă în estul Japoniei, în regiunea Fukushima, a anunţat Agenţia niponă de meteorologie, la aproape zece ani de la dezastrul nuclear provocat de seismul din 2011.

S-a produs tot în regiunea Fukushima, la o adâncime de 54 de kilometri și a avut o intensitate mai mică. Seismul a provocat panică în regiune și în capitala Tokyo, la 250 de kilometri distanță.

Cutremurul a avut loc la ora 23:08 locală şi a fost resimţit în capitala Tokyo. Nu au fost semnalate pagube majore şi nu a fost emisă o alertă de tsunami. De asemenea, nu sunt informaţii cu privire la posibile nereguli la instalaţia nucleară de la Tokaimura.

În 2011, cutremurul cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami de până la 40 de metri, a ucis aproape 16 mii de oameni și a distrus centrala nucleară de la Fukushima. Din cauza pierderilor de peste 300 de miliarde de dolari, este considerat cel mai costisitor dezastru natural din istorie.

Sursa: digi24.ro

Loading