DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Cutremur puternic în apropiere de Fukushima, la 10 ani de la dezastrul nuclear provocat de seismul din 2011

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a produs sâmbătă în estul Japoniei, în regiunea Fukushima, a anunţat Agenţia niponă de meteorologie, la aproape zece ani de la dezastrul nuclear provocat de seismul din 2011.

S-a produs tot în regiunea Fukushima, la o adâncime de 54 de kilometri și a avut o intensitate mai mică. Seismul a provocat panică în regiune și în capitala Tokyo, la 250 de kilometri distanță.

Cutremurul a avut loc la ora 23:08 locală şi a fost resimţit în capitala Tokyo. Nu au fost semnalate pagube majore şi nu a fost emisă o alertă de tsunami. De asemenea, nu sunt informaţii cu privire la posibile nereguli la instalaţia nucleară de la Tokaimura.

În 2011, cutremurul cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami de până la 40 de metri, a ucis aproape 16 mii de oameni și a distrus centrala nucleară de la Fukushima. Din cauza pierderilor de peste 300 de miliarde de dolari, este considerat cel mai costisitor dezastru natural din istorie.

Sursa: digi24.ro

 143 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos