Dacian Cioloș, despre legea vaccinării: „Când introduci o substanță străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci”

Copreședintele Alianței USR PLUS, Dacian Cioloș, a vorbit joi, 18 februarie, la Digi24, despre legea vaccinării. Acesta a declarat că nu susține vaccinarea obligatorie.

„Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanță străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău”, a declarat Cioloș, potrivit Digi 24.

Dacian Cioloș, despre legea vaccinării

Liderul USR PLUS este de părere că legea vaccinării ar trebui să îmbunătățească cadrul de finanțare al vaccinurilor. „Trebuie însă o lege a vaccinării care să stabilească că pentru anumite maladii care creează efecte negative masive și pentru sănătatea populației să existe finanțări pentru vaccin”, a mai spus Cioloș.

Întrebat dacă s-a vaccinat anti-COVID, Dacian Cioloș a spus că nu i-a venit încă „rândul”. „Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul și insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în fața COVID. Și mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidități și va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în țară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie”, a mai spus Cioloș.

Sursa: click.ro

Comentarii Facebook

Pentru a inchide POPup-ul apasa pe imaginea de mai jos
Acest proiect NU este finantat de nimeni, singura sursa provine din Reclamele Google! Sustine proiectul cu 1 click pe reclama Google. 
Reclame 100% sigure!