DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

De ce Mark Rutte nu vrea România în Schengen? Dezvăluirile vicepreședintelui PPE: ‘Are un guvern fragil, cu o majoritate fragilă’

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, a declarat la Interviurile LIVE Digi24.ro, că motivul pentru care premierul Olandei, Mark Rutte, este, deocamdată, împotriva aderării României la Schengen, este dat de alegerile interne care vor avea loc în luna martie. Întrebat dacă există șanse ca negocierile să genereze un vot favorabil din partea Olandei, europarlamentarul a declarat că există șanse și că, în urma negocierilor, un vot favorabil este fezabil.

„În primul rând, dialogul dintre România și Olanda este unul permanent și va continua să fie permanent până reușim să obținem sprijinul Olandei, fiindcă în momentul de față Olanda încă nu a decis că sprijină aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen. Este singurul stat care până la momentul de față nu și-a dat acordul. Vă pot spune că nu există niciun alt stat membru al Uniunii Europene care la momentul de față încă să aibă rezerve, toate celelalte state sunt favorabile, ceea ce este un lucru foarte important.

Care este situația notabilă: noi tot discutăm despre premierul olandez care ar fi un om politic foarte puternic, foarte influent. Realitatea este că formarea acestui guvern a durat mai mult de 6 luni de zile, după ultimele alegeri parlamentare. Este un guvern fragil cu o majoritate fragilă. Vor avea loc alegeri regionale în primăvara anului următor, care sunt importante pentru determinarea majorității în senatul Regatului Țărilor de Jos. Evident, Uniunea Europeană și Spațiul Schengen nu pot depinde de rezultatul unor alegeri regionale. Deci situația este următoarea, avem de-a face cu un guvern fragil, extrem de prudent, care are în coaliția sa două partide, un partid membru al Partidului Popular European pe centrul-dreapta, care este în favoarea aderării României la spațiul Schengen.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 150 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos