De pensii speciale nu se ating, în schimb taie bursele de merit pentru 730.000 de elevi!

În căutare de soluții pentru a face economii, Guvernul PSD-PNL a găsit soluția: taie bursele de merit pentru 730.000 de elevi. De pensiile speciale nu se ating!

Executivul se confruntă acum cu o revoltă a asociațiilor de elevi, care cer demiterea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu!

Conform unui ordin al Ministerului Educației, media pentru acordarea burselor de merit se modifică de la minimum 8.50 la 9.50. Asociațiile de elevi spun că, astfel, sunt scoși din calcule 730.000 de copii în toată țara, informează ziaristii.com.

Aceasta este o formă mascată de a face economii la buget, în condițiile în care măsurile de austeritate încercate până acum de noul ministru PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, au stârnit opoziția înverșunată a sindicatelor din Sănătate, Poliție, Învățământ și Transporturi

Atenția Guvernului s-a orientat, în consecință, către categorii de unde nu se aștepta prea multă opoziție, iar elevii – fără drept de vot pentru că sunt minori – au intrat în vizor. Câciu și Cîmpeanu au pus ochii pe cei 100-200 de lei pe care-i primeau copiii care aveau note bune.

Până acum, Guvernul acorda burse de merit după cum urmează:

– elevii cu media 10 – 600 lei/lună;

– elevii cu medii de 9.50-9.99 – 300 lei/lună;

– elevii cu medii de 9.00-9.49 – 200 lei/lună;

– elevii cu medii de 8.50-8.99 – 100 lei/lună.

Ultimele două categorii dispar, după ordinul ministrului Cîmpeanu.

Citeste integral pe Mesajul

 116 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.