De teama lui Putin, SUA îl reevaluează pe Maduro: Undă verde pentru petrolul din Venezuela spre UE

Compania petrolieră italiană Eni SpA și compania spaniolă Repsol SA ar putea începe să livreze petrol venezuelean în Europa chiar de luna viitoare pentru a compensa țițeiul rusesc, au declarat pentru Reuters cinci persoane familiarizate cu această chestiune, reluând astfel schimburile de petrol contra datorie, întrerupte în urmă cu doi ani, când Washingtonul a intensificat sancțiunile împotriva Venezuelei.

Volumul de petrol pe care se așteaptă să îl primească Eni și Repsol nu este mare, a declarat una dintre persoane, iar orice impact asupra prețurilor globale ale petrolului va fi modest. Dar unda verde a Washingtonului pentru reluarea fluxurilor de petrol din Venezuela, înghețate de mult timp, către Europa, ar putea oferi un impuls simbolic pentru președintele venezuelean Nicolas Maduro.

Departamentul de Stat al SUA a dat acordul celor două companii de a relua livrările într-o scrisoare, au declarat persoanele respective. Administrația președintelui american Joe Biden speră că țițeiul venezuelean poate ajuta Europa să reducă dependența față de Rusia și să redirecționeze o parte din încărcăturile Venezuelei din China. Un alt obiectiv este să-l convingă pe Maduro să reia discuțiile politice cu opoziția din Venezuela, au declarat pentru Reuters două dintre persoane.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 116 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.