Decizie de ultimă oră! Circulația, interzisă după ora 18.00

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Share

România trece printr-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul de cazuri a crescut semnificativ în ultimele zile, iar unele zone din țară sunt mult mai afectate decât altele. Din acest motiv, autoritățile dintr-un județ mare din România a luat decizia definitivă ca circulația să fie interzisă după ora 18.00, precum și alte măsuri drastice.

Carantină de la ora 18.00 în Aiud

La Aiud, rata de infectare a ajuns la 5,99 la mia de locuitori. Din acest motiv, Autoritățile din județul Alba au decis să adopte măsuri drastice pentru a reduce răspândirea virusului. Astfel, în Aiud și Aiudul de Sus, Gâmbaş, Măgina, Păgida, Ciumbrud, Gârbova de Jos, Gârbova de Sus, Gârboviţa, Sâncrai şi Ţifra, județul Alba, restricțiile încep astăzi, 25 martie, de la ora 18:00, până în 8 aprilie, la ora 5.00.

Pentru următoarele 14 zile, românii din aceste zone sunt nevoiți să respecte o serie de restricții temporare. Circulația va fi interzisă între orele 18 și 22 în timul săptămânii, respectiv 5 și 22, în weekend. Mai mult, magazinele vor fi deschise doar până la ora 20 în timpul săptămânii, în timp ce în weekend vor fi deschise până la ora 16.00. Este obligatorie declarația pe propria răspundere!

„Propunem ca în intervalul luni – vineri între orele 18:00 – 22:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 05:00 – 22:00, să se interzică circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei”, se arată în decizia CJSU.

Oamenii pot părăsi locuința în afara acestui interval doar din motive bine întemeiate, precum deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri necesare alimentației, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță, etc.

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading