Decizie de ultimă oră! Elevii merg la școală până se impune carantina

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!
RECLAMA 11

Schimbări noi în Educație! În urma adresei transmise la Ministerul Sănătății de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin care ca unitățile de învățământ să nu se închidă până nu se declară carantina, au avut loc schimbări importante în ceea ce îi privește pe elevi. Astfel, toți vor merge la școală, până când localitatea în care se află instituția intră în carantină.

Școlile rămân deschise până la carantină

Sorin Cîmpeanu a cerut într-o adresă transmisă la Ministerul Sănătății ca unitățile de învățământ să nu se închidă până nu se declară carantina. Până acum, toți elevii treceau la educația exclusiv online când era depășit indicele de infectare de 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, inclusiv cei din anii terminali.

Solicitarea a fost făcută pentru că examenul de Bacalaureat este tot mai aproape și elevii trebuie să participe intens la cursuri, în special în regim fizic. Astfel, conform modificărilor ordinului de ministru, preșcolarii vor merge la grădiniță și elevii la școală chiar dacă se depășește pragul de 6 cazuri de infectare la mia de locuitori. Se trece în mediul online doar în momentul în care este impusă carantina într-o localitate.

“Am stabilit cu ministrul Sănătății că vom modifica ordinul de ministru comun, în așa fel ca elevii să meargă la școală până la instituirea carantinei, cu restricțiile cunoscute, conform scenariilor.

Vom modifica sintagma <școlile intră în online la 6 la mie> cu sintagma <școlile intră în online la intrarea în carantină>”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Capitala nu intră în carantină

Continua sa citesti pe Fresh24.ro

Loading