Decret semnat la Kremlin: Vladimir Putin preia controlul total în industria de apărare

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Vladimir Putin a semnat vineri un decret care permite statului să suspende directorii şi acţionarii oricărei companii care nu respectă contractele de apărare ale statului în condiţii de lege marţială, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Decretul ar permite Ministerului Industriei să numească un nou administrator extern care să preia conducerea acestor companii.

Putin a decretat în octombrie legea marţială în cele patru regiuni anexate ilegal din Ucraina, asupra cărora Moscova are doar parţial controlul. La un an de la începerea războiului cu Ucraina, el nu a extins legea marţială în întreaga Rusie, dar a plasat efectiv economia pe picior de război, cu fabrici de armament care lucrează non-stop, în trei schimburi, pentru a satisface nevoile armatei.

Noul decret se va aplica companiilor care “îşi încalcă obligaţiile ce decurg dintr-un contract cu statul, inclusiv dacă nu iau măsuri pentru a garanta livrările de producţie”.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *