Deliciul lui Putin – Viktor Orban blochează aderarea Suediei la NATO: Mai întâi, trebuie să își îmbunătățească relațiile cu noi

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Relaţiile dintre Ungaria şi Suedia trebuie să se îmbunătăţească înainte de a fi aprobată candidatura statului nordic pentru aderarea la NATO, a declarat marţi premierul ungar Viktor Orban la Forumul Economic din Qatar, relatează Reuters.

“Relaţiile politice dintre Ungaria şi Suedia sunt îngrozitor de rele”, a spus el. “Nu vrem să importăm conflicte în NATO”, a motivat Orban.

Suedia şi vecina sa Finlanda au cerut anul trecut să adere la alianţa militară occidentală, după invazia Rusiei în Ucraina. În timp ce Finlanda a aderat deja, cererea Suediei a fost blocată de Turcia şi Ungaria, Budapesta invocând nemulţumiri legate de criticile suedeze la adresa bilanţului lui Viktor Orban în ceea ce priveşte democraţia şi statul de drept.

Nu a fost stabilită încă o dată la care parlamentul ungar să voteze asupra ratificării candidaturii suedeze la NATO, dar aceasta trebuie să fie ratificată de toţi membrii organizaţiei.

NATO are summitul anual în luna iulie, la Vilnius, unde se aşteaptă decizii importante, iar liderii alianţei şi-ar fi dorit ca Suedia să facă parte până atunci din organizaţie.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *