Dezastru pentru românii care stau la bloc! Un celebru economist aruncă bomba: „Vor muri oameni de frig, se vor îmbolnăvi copii, bătrâni, femei!”

„Vor muri oameni de frig, se vor îmbolnăvi copii, bătrâni, femei!”, trage semnalul de alarmă cunoscutul economist Adrian Câciu, care anunță că a fost abrogată OUG 70/2011, care reglementa plata subvenției pentru gigacalorie.

Dezastru pentru cei care stau la bloc! „Vor muri oameni de frig, se vor îmbolnăvi copii, bătrâni, femei!”, trage semnalul de alarmă cunoscutul economist Adrian Câciu, care anunță că a fost abrogată OUG 70/2011, care reglementa plata subvenției pentru gigacalorie.

Dezastru pentru românii care stau la bloc!

A fost scoasă subvenția pentru gigacalorie, ceea ce va face ca multe blocuri să se afle în imposibilitatea de a-și achita facturile, atrage atenția Adrian Câciu. Falimentul personal îi așteaptă pe mulți români, care vor primi în această iarnă facturi la încălzire și cu 300% mai mari, mai spune reputatul economist.

„Urmează dezastrul! Pregătiți-vă de faliment! Subventia pentru gigacalorie a dispărut. S-a abrogat OUG 70/2011.

Va fi înlocuită cu un ajutor de încălzire dat individual, un ajutor care va crea mari probleme în implementare, pentru că va duce inclusiv la bătăi pe scara blocului. Niste incompetenti de la guvern au gândit ei o schema care vizează aplicarea acestui tip de ajutor taman la un tip de incalzire la care nu poate functiona. Adică cel de încalzire centralizată. Factura la bloc iti venea diminuată, subventia fiind platita de primarie catre furnizorul de caldura.

Acum va veni integrală, tu vei plati factura întreagă, iar ulterior vei primi de la primarie un ajutor de încălzire. Dar nu toti vor primi. Doar cei cu venituri mici, pe plafoanele stabilite prin Legea consumatorului vulnerabil.

Retineti: intai platesti factura intreaga. O factura care vine cu 300% mai mare decât anul trecut. Nu stiu cine a validat faptul că Turcan et Co ar avea neuroni luminați în creier, dar daca tu nu ai bani sa treci strada, cum draq sa platesti factura majorata cu 300%?

Citeste continuarea pe RTV

Comentarii Facebook
Pentru a inchide POPup-ul apasa pe imaginea de mai jos