Diana Șoșoacă dă lovitura cu noua forță a Germaniei: Apare un nou grup extremist în Parlamentul European

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), partid aflat pe val în Germania, vrea să creeze un nou grup în Parlamentul European, conform presei germane de luni, preluată de EFE. Noul grup se va numi ”Suveraniștii”, iar S.O.S România și Diana Șoșoacă sunt printre primii care vor adera.

Potrivit televiziunii publice ARD, care citează surse apropiate partidului, conducerea la nivel federal a AfD a decis luni, în unanimitate, să recomande la congresul de la sfârşitul săptămânii ieşirea partidului din grupul Identitate şi Democraţie (ID).

Au fost expulzați din grupul ID

Delegaţia AfD a fost expulzată din grupul ID acum câteva săptămâni în urma declaraţiilor controversate ale capului de listă al partidului la alegerile pentru PE, Maximilian Krah.

AfD a sperat într-o nouă apropiere de ID după alegerile europene din 9 iunie, excluzându-l chiar Maximilian Krah din delegaţia sa, dar partidul nu a fost readmis.

AfD intrase în grupul ID doar cu un an în urmă, considerându-l ‘o platformă adecvată pentru promovarea creării de reţele cu partidele surori europene’, potrivit rezoluţiei adoptate luni de conducerea partidului.

Acum, obiectivul este de a-şi urmări şi proiecta în mod independent calea în Europa pentru a-şi atinge propriile interese, adaugă rezoluţia.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *