Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, cere explicații Guvernului: „Cum protejați România și poporul român în acest război în care asigurați armament Ucrainei? Deci ne-ați implicat în acest război, deși Ucraina nu este stat NATO?”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, a făcut o interpelare la adresa mai multor oficiali ai Guvernului prin care cere explicații cu privire la gradul de implicare al României în războiul din Ucraina.

Domnului Florin Spătaru
Ministerul Economiei
Domnului Bogdan-Lucian Aurescu
Ministerul Afacerilor Externe
Domnului Sorin Mihai Grindeanu
Viceprim-ministru
Ministerul transporturilor și infrastructurii
Domnului Angel TÎLVĂR
Ministrul Apărării NaționaleDe către: Senator Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ
Circumscripţia electorală: nr.24 IAŞI
Grupul parlamentar: Neafiliat
Ședința Senatului din data de: 10.05.2023
Obiectul interpelării: Armamentul acordat de România Ucrainei

Stimați Domni Miniștri,

Într-un articol stiripesurse.ro de azi, a apărut un articol intitulat: ”Lansatoare de rachete românești pe frontul din Ucraina”, în care ni se comunică faptul că lansatoare de rachete APR-40 de 122mm, de fabricație românească, ar fi fost trimise ca ajutor Kievului, cel puțin patru astfel de sisteme apar într-un clip distribuit de Ukrainian Front.
Lansatoarele de fabricație românească sunt montate pe platforme DAC fabricate la Autocamioane Brașov. Aruncătorul de proiectile reactive cu 40 de lansatoare APR-40 poate trage toate cele 40 de rachete într-o salvă în 16 secunde sau poate fi selectat modul ”foc cu foc”, iar distanța maximă de tragere este de 20 km.

Romarm, compania producătoare de armament deținută de stat, și-a dublat cifra de afaceri în 2022, față de 2021, după ce fabricile românești din industria de profil au primit comenzi sporite de la principalul lor client, Ministerul Apărării, dar și de la cumpărătorii străini tradiționali, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru. El a spus că nu există contracte cu Ucraina. Întrebat la Europa Liberă dacă industria locală de apărare furnizează muniție pentru Ucraina, ministrul Economiei a răspuns: „În acest moment nu, nu direct”.

citeste integral pe bzi

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights