Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România și senatoare de Iași: „Susțin greva cadrelor didactice”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Susțin greva cadrelor didactice și consider că aceștia trebuie plătiți corespunzător dacă România vrea să aibă o educație de calitate. Am tot respectul pentru această categorie profesională care a fost bătaia de joc a tuturor guvernelor post-decembriste și a tuturor președinților României, inclusiv a celui actual, care provine din rândul profesorilor, dar în timpul căruia educația în România s-a prăbușit în mizerie.

În același timp, le atrag atenția cadrelor didactice asupra responsabilității lor cu privire la situația actuală în care educația este cenușăreasa societății românești. Această grevă nu trebuie să fie doar despre salarii, ci trebuie să fie și despre conținutul programei școlare, despre birocrația sufocantă impusă de politrucii de la Ministerul Educației și despre orizontul ideatic care le este predat copiilor în școli.

Profesorii și învățătorii trebuie să protesteze și împotriva introducerii educației de gen și a conceptelor care distrug identitatea copiilor, împotriva batjocurii la care este supusă identitatea națională în școlile românești, pentru a lăsa loc unor istorii străine și unor materii anti-naționale și anti-umane.

Cadrele didactice, care merită tot respectul nostru pentru munca pe care o depun, trebuie să își asume responsabilitatea de a fi susținut clasa politică vinovată de distrugerea învățământului și să înceteze de a mai crede și de a se mai ralia partidelor care au călcat educația în picioare. Cadrele didactice trebuie să refuze de acum înainte politizarea învățământului, jocurile partizane făcute de directori, de inspectori și de toți cei numiți politic și să își afirme demnitatea și independența în fața factorului politic intruziv și destructiv care a făcut ca școlile să fie scena luptelor politice.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *