Diana Șoșoacă se aliază cu Alternativa pentru Germania într-un nou grup politic european

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Presa germană anunţă că S.O.S. România va face parte împreună cu partidul Alternativa pentru Germania (AfD) și alte partide naționaliste dintr-un nou grup politic intitulat ”Suveraniștii”.

Potrivit mai multor publicații din Germania, printre care și Spiegel, în Parlamentul European va apărea o nouă grupare de dreapta intitulată „Suveraniştii” din care va face parte și S.O.S. România, partidul condus de proaspătul europarlamentar Diana Șoșoacă.

Liderul S.O.S. România a anunțat în mai multe live-uri de la Bruxelles că se află în negocieri pentru formarea unui nou grup, dar nu a oferit amănunte pe motiv că negocierile sunt în curs. Ea a anunțat însă că a avut întâlniri cu europarlamentari din diferite țări, inclusiv din Germania, Bulgaria și Ungaria.

Potrivit unui articol Spiegel, AfD  dorește să înființeze o nouă grupare în UE sub numele „Suveraniştii” și să aducă la bord oameni cu opinii similare. AfD a cerut deja Parlamentului European o sală pentru o sută de persoane și să găzduiască „ședința inaugurală a unui nou grup parlamentar”.

Baza grupului va fi așa-numita Declarație de la Sofia a partidului Renaștere din Bulgaria din aprilie 2024, care solicită încetarea birocrației UE. Civilizația europeană este „amenințată de agresiunea ideologiilor globaliste”, iar dreptul popoarelor la autodeterminare „este înlocuit de dictatura unei birocrații”, se arată în comunicat. În vederea războiului din Ucraina, se solicită „negocieri de pace”.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *