Doliu imens în muzica internațională: a murit legendarul chitarist al trupei ABBA

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Chitaristul Lasse Wellander, care a colaborat la unele dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei ABBA, a murit după o luptă cu cancerul la vârsta de 70 de ani, potrivit express.co.uk.

Chitaristul suedez a lucrat şi la albumul „Voyage” al trupei, care a fost lansat în 2021.

Într-o declaraţie publicată duminică de familia lui Lasse, se spune: „Cu o tristeţe de nedescris trebuie să anunţăm că iubitul nostru Lasse a adormit”.

„Lasse s-a îmbolnăvit recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer care s-a răspândit rapid şi în dimineaţa din Vinerea Mare a murit înconjurat de cei dragi. Ai fost un muzician fantastic şi umil ca puţini, dar mai presus de toate, ai fost un soţ, frate şi bunic minunat. Te iubim şi ne este atât de dor de tine”, se arată în mesaj.

Lasse Wellander a început să cânte la chitară în copilărie şi s-a alăturat trupelor locale unde locuia în Nora, Suedia.

A început să înregistreze cu ABBA – Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad – în octombrie 1974, fiind prezent pe „Intermezzo No.1” şi „Crazy World”.

Chitaristul a apărut în 24 dintre înregistrările grupului pop şi pe toate cele opt albume ale acestora.

content-image

RECLAMA 8

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *