Doliu în lumea teatrului: A murit regizoarea Sanda Manu

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Sanda Manu, regizor de teatru şi profesor universitar la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii ‘Spiru Haret’, a murit la vârsta de 89 de ani, a precizat Uniunea Teatrală din România pentru AGERPRES.

Trista veste a fost anunţată şi de actriţa Oana Pellea pe pagina ei de Facebook, care a spus că Sanda Manu i-a fost, timp de patru ani, “tată, profesoară, mentor, duşman, cel mai bun prieten – deci profesor ideal”.

“Când îţi pleacă o parte din suflet… îl petreci în Tăcere. Bucata mea de suflet care a plecat la Domnul, astăzi, în Săptămâna Luminată… Doamna Sanda Manu… Tăcere. Rugă. Multă Iubire. Enormă recunoştinţă. Şi iar… Iubire. Şi iar… tăcere. Sanda… Un bici cu vârful muiat în iubire. A învăţat generaţii la rând rigoare şi emoţie, inteligenţa actului scenic, bunul-simţ pe scenă şi bunul-simţ în viaţă, eleganţa, clasa, rasa pe care trebuie să le aibă un actor. Ne-a fost patru ani mamă, tată, profesoară, mentor, duşman, cel mai bun prieten – deci profesor ideal. Dumnezeu să-i ţină sufletul în Pace şi Lumină!”, a spus Oana Pellea.

Actorul Mihai-Gruia Sandu a spus că decesul Sandei Manu lasă lumea teatrului mai săracă şi mai superficială.

“În 1988, această Mare Doamnă m-a rugat să-i fiu asistent la clasa domniei sale de Arta actorului la IATC; de atunci am parcurs toate etapele (complicate) ale ceea ce pot numi pedagogie de teatru. Curente, mode, ‘descoperiri’ au trecut cum trec norii pe cer, dar esenţialul (cel învăţat de la Sanda) nu avea cum să se schimbe. Dar timpul (chiar dacă pare să nu existe!) cere totuşi tribut; eu am părăsit şcoala de teatru, iar Marea Doamnă a părăsit această lume, lăsându-ne (teatral) mai săraci, mai superficiali, mai lipsiţi de respect, credinţă, umor, bun gust şi rafinament! Toţi cei care au avut onoarea şi norocul să vă întâlnească vă vor iubi mereu şi vă vor păstra amintirea plină de lumină! Rămas bun, Sanda Manu!”, a scris Mihai-Gruia Sandu pe pagina sa de socializare.

“Sanda Manu… A fost şi rămâne profesoara mea…”, a scris şi actorul Vlad Rădescu.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *