Doliu uriaș în muzica românească: a murit Virginia Zeani, una dintre cele mai mari soprane din istoria României

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Una dintre cele mai mari soprane din istoria României, Virginia Zeani, a încetat din viață la vârsta de 97 de ani. Zeani a cântat pe marile scene ale lumii alături de Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Beniamino Gigli sau Ferruccio Tagliavini.

Virginia Zeani a fost timp de 25 de ani “prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din Roma.

Virginia Zeani deţine peste 50 de premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, este doctor honoris causa al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind deţinătoarea Decoraţiei Regale „Nihil Sine Deo”, acordată în 2011 de regele Mihai I al României, deţine distincţia judeţului Mureş, „Fibula de la Suseni”, conferită de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Distincţia ALAE a Consiliului Judeţean Mureş şi este cetăţean de onoare al comunei natale, Solovăstru, precum şi al municipiului Reghin, notează zi-de-zi.ro.

Ultima recunoaștere a venit chiar de ziua ei, pe 21 octombrie 2022 când Virginia Zeani a inclusă în Opera America Hall of Fame.

Mesaje de adio din partea artiștilor

Mesajele de adio au început să curgă pe Facebook, acolo unde cei care au cunoscut-o pe marea soprană au scris câteva rânduri la aflarea veştii.

”Lumea a pierdut astăzi una dintre cele mai glorioase artiste, un suflet frumos, o femeie divină și una dintre cele mai apropiate prietene ale mele, Virginia Zeani, “Mami Virginia” cum îi spuneam mereu. Virginia Zeani a fost una dintre cele mai celebre soprane ale generației sale, o adevărată legendă, născută în România.

Un model de umanitate, onestitate și demnitate, cu un umor și o candoare fără egal, un exemplu pentru generațiile viitoare.

CITESTE integral pe stiripesurse

RECLAMA 8

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *