DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Două orașe mari intră în carantină totală! Decizie definitivă

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Situația din unele zone din țară este din ce în ce mai gravă. Pandemia își pune serios amprenta asupra oamenilor și numărul de infectări este tot mai mare, peste limită. Din acest motiv, este impusă carantina pentru a preveni răspândirea virusului. Astfel, municipiile Galați și Brăila intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca termenul să crească dacă situația nu revine la normal.

Brăila și Galați, carantină totală

Municipiul Galaţi intră în scenariul roşu pentru 14 zile, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 3,17 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni și situația este din ce în ce mai gravă. Astfel, începând cu 22 martie, locuitorii din Galați nu mai pot ieși din case fără un motiv bine întemeiat și doar pe baza declarației pe proprie răspundere, pe care trebuie să treci exact motivul pentru care te deplasezi în afara domiciliului.

„Începând cu data de 22 martie, municipiul Galaţi intră în scenariul roşu, având o rată de infectare de 3,17 la mia de locuitori.

Astfel, începând cu data de 22 martie, ora 00,00, pentru unitatea administrativ-teritorială Galaţi, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/ 1.000 de locuitori, se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 293 din 10 martie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

În Brăila, lucrurile stau la fel de rău. Municipiul intră ăn carantină după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori, potrivit unei decizii luate duminică de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU. În acelaşi scenariu intră şi localităţile Vărsătura (3,25), Stanca (3,52), Surdila-Greci (3,56), Valea Cânepii (3,63), Găvani (4,55), Berleşti (6,54), Brateşu Vechi (8,93) şi Florica (10,92).

Sursa Huff.ro

 215 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos