Dragoș Tudorache îl atacă pe Lucian Bode în cazul fetei ucise de un polițist: ‘Trebuie chemat de urgență în Parlament să explice această listă crescândă de probleme la nivelul MAI’

Fii la curent cu noutățile

Europarlamentarul Dragoş Tudorache, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloş, consideră „inadecvată” reacţia conducerii Ministerului de Interne după accidentul din Sectorul 1, în care un poliţist a lovit cu maşina două fete care traversau pe trecerea de pietoni, iar una a murit. „Ministrul Bode trebuie chemat de urgenţă în Parlament să explice această listă crescândă de probleme la nivelul MAI. Şi să ne convingă, pe noi toţi, ce va face pentru a recredibiliza structurile Ministerului”, afirmă el.

„S-au adunat foarte multe întrebări la care ministrul de Interne datorează societăţii un răspuns imediat. Iar politic, ministrul Bode trebuie invitat urgent în Parlament pentru a explica felul în care îşi înţelege Ministerul misiunea sa de a aplica legea”, a arătat Dragoş Tudorache, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a făcut referire la accidentul din Sectorul 1 al Capitalei.

„Incidentul de ieri a lăsat în urmă un copil ucis, altul grav rănit, două familii distruse şi o comunitate revoltată, pe bună dreptate, de comportamentul oamenilor legii. Mi se par de-a dreptul sinistre atitudinea şi reacţiile poliţistului vinovat şi cele ale colegilor săi după accident. Modul în care s-au comportat denotă o lacună serioasă de educaţie şi pregătire profesională şi o lipsă totală de empatie la adresa vieţii concetăţenilor lor. La fel de inadecvată a fost şi reacţia conducerii Ministerului de Interne post factum şi aş vrea să vedem care sunt măsurile luate şi care sunt primele răspunsuri referitoare la această situaţie”, a afirmat Tudorache.

Fostul ministru de Interne din Guvernul Cioloş a adăugat că „reacţia inadecvată” a autorităţilor din cadrul MAI faţă de accidentul rutier din Sectorul 1 din Bucureşti nu este prima de acest gen, el amintind „incidente deosebit de grave care au avut loc în ultimii ani în Caracal, Galaţi, Argeş sau Botoşani, unde poliţiştii şi personalul calificat al Ministerului de Interne au dovedit că nu fac faţă situaţiilor pe care le au de gestionat, au demonstrat o evidentă inadecvare cu fişa postului şi au pus în pericol prin comportamentul lor viaţa cetăţenilor care ar fi avut nevoie de ajutorul lor”.

Citeste integral pe Bugetul

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.