DSU atenționează: Circulă un fake news cu o declarație a lui Raed Arafat care se folosește de citarea Digi24, o sursă credibilă

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!
RECLAMA 11

Departamentul pentru Situații de Urgență atrage atenția că atât în presa scrisă, cât și pe anumite pagini ale unor persoane de pe anumite rețele de socializare circulă informații false care sunt prezentate drept o „declarație” atribuită lui Raed Arafat, iar cei care o răspândesc au adoptat o nouă strategie: se folosesc de citarea unei surse credibile, respectiv Digi24. Aceste declarații nu există însă nici pe site-ul digi24.ro și nici nu au fost difuzate în vreun fel de televiziunea Digi24.

Respectiva informație falsă se referă la faptul că șeful DSU, Raed Arafat, ar fi declarat că slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau se poate reprograma pentru a doua zi.

Pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarea precizare, anunță DSU: ‼️FAKE NEWS distribuit : “Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi” Raed Arafat.

„Dat fiind caracterul vădit tendențios al informațiilor aflate în spatele acestei “declarații” ce au ca scop sporirea și accentuarea stării de tensiune, de revoltă, în rândul populației, fiind în contextul apropierii sfintelor sărbători pascale, această informație de tip FAKE NEWS, a adoptat o nouă strategie de răspândire mai rapidă a mesajului. “Declarația”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continuă cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masivă a știrii pe diverse canalele media”, arată DSU.

Citeste continuarea pe Digi24.ro

Loading