După pandemie și război, urmează extraterești? NASA publică o poză de pe Marte, cu o ‘poartă’ sculptată în stâncă (Foto)

La o primă vedere, o fotografie a planetei Marte pare să arate o poartă de intrare sculptată în rocă. Conspiraționiștii au sugerat că imaginea publicată de NASA este o dovadă a existenței vieții extraterestre pe planeta roșie,. Oamenii de știință spun că e doar un fenomen geologic normal.

Imaginea capturată de roverul Curiosity săptămâna trecută arată clar un gol dreptunghiular în suprafața stâncii și a dat naștere, inevitabil, la teorii ale conspirației care o indică drept dovadă a existenței vieții extraterestre pe planeta roșie, scrie Sky News, potrivit Mediafax.

Explicația simplă pentru „ușa” de pe Marte este, de fapt, conținută în fotografia însăși, la o privire mai atentă, au spus oamenii de știință.

Aceasta arată dovezi că elementul a fost format prin „procese geologice normale”, a explicat profesorul Sanjeev Gupta, de la Imperial College London pentru The Daily Telegraph.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 145 Total vizualizari,  3 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.