Egiptul se va retrage la sfârşitul lunii iunie din tratatul ONU al cerealelor, spre consternarea altor semnatari ai convenţiei / Egiptul a semnat tratatul încă de la începutul acestuia și este membru al consiliului care îl guvernează din 1949

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Egiptul, unul dintre cei mai mari importatori de grâu din lume, a anunţat că se va retrage la sfârşitul lunii iunie din tratatul ONU al cerealelor, vechi de zeci de ani, provocând consternare printre alţi semnatari ai convenţiei, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Ieşirea Egiptului din Convenţia multinaţională privind comerţul cu cereale (GTC), care promovează transparenţa pieţei pentru continuarea cooperării comerciale, urmează unei perioade de tulburări pe pieţele cerealelor legate de războiul din Ucraina şi preocupările legate de securitatea alimentară globală.

Egiptul a semnat GTC, singurul tratat internaţional care acoperă comerţul cu cereale, la începutul acestuia, în 1995, şi este membru al consiliului care îl guvernează din 1949.

În februarie, a depus o cerere de retragere cu efect de la 30 iunie 2023.

„Acest lucru a venit fără informaţii prealabile. Mai multe delegaţii din cadrul CIG sunt surprinse şi triste de decizie”, a declarat pentru Reuters Arnaud Petit, directorul general al Consiliului Internaţional pentru Cereale, care administrează tratatul.

Mai mulţi membri ar cere Egiptului să-şi reconsidere decizia, a adăugat el.

citeste integral pe g4media

RECLAMA 8

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *