DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Elena Udrea a izbucnit: Costul lunar cu un deținut e cât trei salarii de profesor și cât patru pensii

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Aflată în spatele gratiilor, Elena Udrea aruncă în aer revolta națională privind greva profesorilor. Udrea dezvăluie că pentru întreținerea unui deținut se cheltuie aceeași sumă lunară ca și pentru trei salarii de profesori sau patru pensii medii.

“În timp ce societatea fierbe din cauza lipsurilor și greutăților tot mai mari cu care toate categoriile sociale se confruntă, în timp ce profesorii protestează în stradă cu școlile închise iar polițiștii și grefierii se pregătesc la rândul lor de greve, cerând creșterea veniturilor şi Guvernul nu știe de unde să acopere o gaură de 22 de miliarde în buget, statul își permite să țină pe bani foarte multi zeci de mii de oameni în pușcării.

Costul lunar pentru un deținut este de 7000 de ron, cât 3 salarii medii de profesor, sau 4 pensii normale.

Diferite documente ale UE, „rezoluții” ale PE, „recomandări” ale Consiliului Europei, „concluzii” ale Consiliului, de exemplu ( cele din martie 2018, sau decembrie 2019, ori din 2022) recomandă ferm și instistent tărilor europene să instituie măsuri alternative detenției. Aceasta(n.a. detenţia)“ar trebui utilizată doar ca ultimă soluție” în timp ce “măsurile neprivate de libertate”, au rolul important de a promova reabilitarea și reintegrarea socială a infractorului( reducerea recidivei… și, în consecință, o mai mare securitate publică).

Astfel de măsuri sunt aplicate în mai toate țările europene: închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității, sancțiuni financiare, supraveghere electronică.

Evident, “utilizarea sporită a sancțiunilor neprivative de libertate, are efecte pozitive și asupra suprapopulării inchisorilor, condițiilor deficitare de detenție, asupra radicalizării deținuților aflați în închisoare și asupra ostacolelor întâlnite în domeniul recunoașterii reciproce în state ale hotărârilor judecătorești”.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde