Elev condamnat pe viață și un bărbat condamnat la moarte pentru vizionarea Squid Game

Autoritățile l-au prins pe bărbat după ce s-a aflat că șapte elevi de liceu se uitau la serialul Squid Game. O copie a filmului a fost adusă ilegal din China, pe un stick USB, și vândută unui elev din Coreea de Nord, care apoi a dat-o prietenilor săi, potrivit Radio Free Asia.

Serviciul de supraveghere al guvernului, i-a prins pe elevi după ce ar fi primit o informare de la o sursă neidentificată. Contrabandistul a fost prins și, fără prea multă birocrație, a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție, relatează 3dots.ro.

Bărbatul a adus copia serialului din China, pe un stick USB, și a vândut-o unui elev. Acesta, la rândul său, a dat-o unor prieteni. Într-un final, bărbatul a fost prins și va fi dus în faţa plutonului de execuţie, notează Radio Free Asia.

Unul dintre elevi, cel care a cumpărat copia, a fost condamnat la închisoare pe viață. Ceilalți au fost condamnați la cinci ani de muncă silnică.

Directorul şcolii, profesorii şi administratorii şcolii şi-au pierdut locul de muncă, au fost excluşi din partid și vor fi trimişi să muncească în minele de cărbune sau vor fi exilaţi în zonele rurale ale ţării.

Acest incident a provocat îngrijorare în masă în rândul altor profesori. ”Toți profesorii sunt îngrijorați că li s-ar putea întâmpla și lor același lucru dacă unul dintre elevi va fi vizat de o anchetă”.

O nouă lege nord-coreeană privind ”Eliminarea gândirii și culturii reacționare” a dus la blocarea distribuirii în mass-media a conținutului provenit din țări capitaliste. Aceste fapte se pedepsesc și cu moartea.

Sursa mesajul.ro

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.