Elevii care au hărțuit sexual o profesoară și-au aflat pedeapsa: Nu vor fi exmatriculați, ci lăsați repetenți

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Inspectoratul Școlar Județean Prahova reacționează la incidentul derulat la Școala Gimnazială Pietriceaua, structură a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” comuna Brebu, județul Prahova, unde mai mulți elevi au fost filmați când hărțuiau sexual o profesoară. Potrivit IȘJ Prahova, elevii vor avea media scăzută la purtare cu 4 puncte, ceea ce înseamnă că vor rămâne repetenți. Cadrul legal actual nu permite exmatricularea.

„- În dimineața zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unității de învățământ a fost informată de existența unui clip video realizat în timpul unei ore de curs și, imediat ce a intrat în posesia lui și a fost vizionat, au fost înștiințate Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Polița comunei Brebu.

– Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancționarea elevilor implicați, astfel: cei doi elevi care apar în imagini și elevul care filmează și îi instigă au fost sancționați cu ”Mustrare scrisă” și scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalți elevi prezenți în clasă cu ”Observație scrisă”.

– Conducerea unității școlare a inițiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

– Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii cât și cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialiștilor Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Prahova, care precizează că va demara propria anchetă, privind activitatea de la nivelul unității de învățământ.

Ligia Deca vrea măsuri care să asigure că asemenea cazuri nu se repetă

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *