Elevii revin la şcoală. Sunt luate în calcul două scenarii, dar în şcolile unde sunt vaccinaţi toţi profesorii ar putea fi eliminate restricţiile

Iar se schimbă regulile pentru întoarcerea elevilor în bănci. Sistemul ,,semafor”, cu trei praguri de infectare, dispare şi rămân în vigoare două scenarii. În primul, la ore în şcoală vor participa fizic toţi copiii. În al doilea, vor fi doar elevii din învăţământul primar şi cei din clasele terminale.  

Copiii se pregătesc de întoarcerea la şcoală

Sorin Cîmpeanu: „Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai. Toţi elevii cu excepţia din clasele terminale care vor reveni din 10 mai. Elevii de clasa a opta revin la şcoală pe 10 mai şi au cursuri până pe 11 iunie. O lună de cursuri, înainte de evaluarea naţională”

Reîntoarcerea în bănci, după sărbătorile de Paşte, se va face după noi reguli. Nu mai există pragurile de 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori. În 1731 de localităţi vor merge la şcoală toţi elevii, pentru că, în acest moment, mai puţin de o persoană din o mie este infectată. În alte 1450, unde este depăşit acest prag, vor sta acasă şi vor învăţa online doar copiii din clasele a cincea, a şasea, a şaptea dar şi elevii claselor a noua, a zecea şi a unsprezecea.

Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal – clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a – se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai. Cursurile vor fi exclusiv online în localităţile aflate în carantină. Normele de distanţare, triere şi purtarea obligatorie a măştii rămân obligatorii. La revenirea la şcoală nu va fi nevoie de testarea epidemiologică.

Iulian Cristache: „Sunt elevi care nu au participat aproape un an de zile, absolut deloc, la şcoală, intrând de anul trecut în perioada aceea de suspendare. Sunt şi părinţi nemulţumiţi care spun că nu mai era necesar pentru o lună şi jumătate să îşi trimită copii la şcoală, astfel încât să rişte să se infecteze”

Citeste continuarea pe ObservatorNews.ro

Comentarii Facebook
Pentru a inchide POPup-ul apasa pe imaginea de mai jos