DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Elevii s-au întors la şcoală, tot de acasă. În acest timp, unii copii nu au încă internet sau tabletă şi primesc lecţiile în plic

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Elevii s-au întors la şcoală, dar tot de acasă. Ar putea reveni în bănci abia după 8 februarie, dar şi asta este sub semnul întrebării. Ei ar putea fi puşi în situaţia să recupereze materia pierdută prin ore suplimentare, sâmbete petrecute la şcoală sau chiar la o şcoală de vară. Iar în perioada următoare, elevii vor fi testaţi. Trebuie văzut dacă sunt la zi cu materia. Cât despre examenele naţionale, acestea nu vor fi perturbate de pandemie, nici măcar în scenariul în care orele vor continua tot online în semestrul doi. Asta spun deocamdată oficialii din învăţământ.

  • Şcoala a început din nou, tot online
  • În tot acest timp, în ţară încă există elevi care nu au resursele necesare pentru a participa la cursuri

În anul pandemiei, cei mai norocoşi elevi sunt cei care reuşesc să se conecteze la internet şi să participe la orele online. Din păcate, zeci de mii de copii nu au asistat nici măcar la o oră. Nu au tablete şi telefoane inteligente. Alţii au primit lecţiile în plic, de la profesori.

”A picat tot, laptop vechi, telefonul nu se mai conecta la internet deloc, am mers şi am făcut rate că nu poţi, copiii figurează absenţi”.

Eşecul şcolii online este recunoscut şi de oficialii din Educaţie. Aşa că, din semestrul al doilea, unii elevi vor face ore în plus pentru a recupera materia pierdută. Ministrul Educaţiei se bazează, pentru asta, pe devotamentul profesorilor. Nu e clar însă cum li se vor încheia mediile elevilor, având în vedere că aceştia nu au putut participa la ore şi nu au note.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Este un an atipic care necesită soluţii atipice.

Una dintre propuneri a fost organizarea unor şcoli de vară.

Rafael Barac Bologa, reprezentantul elevilor: Nu sunt o prioritate aceste şcoli de vară.

Sursa articol ObservatorNews

 169 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos