Elevii trebuie să poarte mască în sala de sport. Decizie de ultima oră

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Elevii vor fi nevoiți să poarte mască de protecție în sala de sport. Ministerul Sănătății a respins solicitarea lui Sorin Cîmpeanu, care este de părere că elevii ar trebui să facă sport fără masca, respectând anumite reguli.

Ministerul Sănătății a decis: nu se fac ore de sport fără mască

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a precizat că  „nu se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”. Anunțul vine după cererea ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, care a solicitat ca elevii să poată participa la orele de educație fizică fără să poarte masca de protecție. totodată el a solicitat ca elevii din școlile speciale să poată veni fizic la ore, indiferent de scenariu. Cererile sale au fost respinse.

Ministerul Sănătății a specificat că o parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică, iar transmiterea poate fi una accentuată în timpul acestor ore.

În ceea ce privește situația elevilor care învață în școlile speciale, Ministerul a subliniat următoarele:

Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale. Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei / claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun. Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare”.

Citeste continuarea pe Huff.ro

Loading