DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Enel, mesaj către toți clienții ÎNGRIJORAȚI: ‘AM ÎNCEPUT’

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Enel România a făcut un anunț care îi vizează pe toți clienții săi. Enel își informează clienții, pe pagina de socializare, că a început emiterea facturilor de energie electrică.

Totodată, compania îi asigură pe clienții care nu au primit până la această oră factură că aceasta va ajunge în perioada următoare.

Enel: „Am reînceput emiterea facturilor de energie electrică”

„Am reînceput emiterea facturilor de energie electrică. Acestea urmează să ajungă la tine în perioada următoare, în cazul în care nu le-ai primit deja. Ne cerem scuze pentru întârziere și îți mulțumim pentru răbdare și înțelegere!”, afirmă Enel România.

La începutul lunii februarie, Enel și-a informat clienții că va emite facturile la energie electrică gaze cu întârziere.

Ce a transmis, la început de februarie 2023, Enel:

„Bun găsit,

Așa cum știi, cele mai recente modificări legislative în domeniul energiei, cu impact asupra modului de facturare a consumului tău de energie electrică și gaze naturale, au intrat în vigoare în a doua parte a lunii decembrie 2022*.

CITESTE INTEGRAL PE BUGETUL

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde