O replică a lui George Simion de pe Facebook a inflamat online-ul în acest weekend. După cum arăta captura online a replicii, părea că liderul AUR își neagă vehement heterosexualitatea.
BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik. Ulterior, George Simion a denunțat acest scandal ca fiind o manevră tipică a activiștilor online USR, în care textele au fost modificate ulterior pentru a fabrica contextul.
Însă dezbaterea inițiată de acest fals scandal trebuie purtată. Și ea nu privește atât orientarea sexuală a liderului AUR sau a oricărei alte persoane, cât efortul deja reușit de a impune ca normă colocvială o terminologie ”corectă politic”.
Termenul heterosexualitate nu este un termen cu o istorie venerabilă în spate. Niciunul din strămoșii noștri nu simțea nevoia să dea un termen cu ifos științific și pretenții de neutralitate, normalității sexuale, instinctul natural, firesc, al bărbaților de a fi atrași de femei și al femeilor de a fi atrase de bărbați.
Pur și simplu, normalitatea nu a avut nevoie, până în vremurile noastre, puternic ideologizate, să fie definită într-un mod anume.
Heterosexualitatea își face apariția în dicționare la începutul secolului XX. Dar nu în sensul pe care îl avem noi acum. New International Dictionary, editat de Merriam-Webster în anul 1923, introduce cuvântul heterosexualitate, ca pe un termen medical ce descrie „pasiunea sexuală morbidă pentru o persoană de sex opus”. Deci un fenomen patologic, de alunecare în morbid, nu normalitatea vieţii sexual-sentimentale.
Însă termenul a evoluat în timp ajungând acum să definească şi să înlocuiască normalitatea sexual-sentimentală.
Explicaţia ţine exclusiv de dresajul ideologic la care societatea occidentală şi apoi întreaga lume au fost şi sunt supuse.