Europarlamentarul Eugen Tomac anunță că un milion de români pot plăti facturi mai mici: dacă Guvernul știe să negocieze cu UE

Europarlamentarul Eugen Tomac susține că  România poate cere Uniunii Europene fonduri pentru ajutorarea a peste un milion de români, care ar putea astfel să plătească facturi mai mici. Precizările lui Tomac vin în contextul în care România va negocia PNRR.

“Ce putem și trebuie să cerem la Bruxelles pentru România! Coaliția de la putere va solicita Comisiei Europene renegocierea PNRR. Sunt câteva soluții pe care eu, dacă aș negocia în numele României, le-aș propune în acest context fără precedent. Valul de scumpiri pune la grea încercare viața a milioane de români; în acest context avem nevoie de două acțiuni urgente.

1. Alocarea a 3 miliarde de euro pentru instalarea de panouri foto-voltaice prin programul “Casa Verde”. O astfel de măsură ar ajuta un milion de gospodării prin reducerea cu cel puțin 50% a valorii facturilor pentru apartamentele și casele din România care folosesc centrale pe gaz. De asemenea, ar scădea dependența totală de gazul rusesc.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 108 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.