EXCLUSIV CUTREMUR în Patriarhia Română: Omul de încredere al Patriarhului Daniel a fost EXECUTAT

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

În Postul sărbătorii Nașterii Domnului, cu numai câteva zile înainte de Crăciun, unul dintre cei mai vizibili oameni ai Patriarhiei Române a fost ”executat”.

Este vorba despre arhidiaconul Ionuț Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel, și membru al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, care a fost demis. Coincidență sau nu, ”execuția” lui Mavrichi vine la numai câteva zile de la o prezență a sa în mediul online, în care a vorbit, alături de Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste, Petre Guran, cercetător ştiinţific la Institutul de studii sud-est europene al Academiei Române, Francisc Doboș, reprezentantul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, și Cătălin Raiu, reprezentantul României în panelul de experți pe libertate religioasă al OSCE și președintele FoRB România, Asociație pentru Promovarea Libertății Religioase, despre libertatea religioasă în vreme de pandemie și de măsurile pe care Guvernul României le-a luat împotriva credincioșilor.

În respectiva discuție, Mavrichi a vorbit despre modul în care Guvernul condus de Ludovic Orban, la acea vreme, a luat decizii în ”orb”, neinformat, încălcând legislația națională și internațională în materie de libertate religioasă, unul dintre drepturile fundamentale ale omului. De altfel, sentința dată recent de Curtea de Apel București dovedește că guvernul liberal a încălcat legile țării și drepturile omului atunci când a interzis pelerinajele. În plus, raportul OSCE cataloghează România între țările democratice cu cele mai grave atingeri aduse libertății religioase în vreme de pandemie, politicienii luând cele mai drastice măsuri, contrar normelor interne și internaționale. Mavrichi a arătat că Secretariatul de Stat pentru Culte, condus de Victor Opaschi, secretat de stat încă de pe vremea lui Victor Ponta, februarie 2013, nu a oferit guvernului expertiza necesară.

Contactat de STIRIPESURSE.RO, Ionuț Mavrichi a spus că, pentru moment, refuză să comenteze pe marginea demiterii sale.

Demiterea lui Mavrichi, făcută chiar înainte de Crăciun, survine la numai două săptămâni de la un tragic eveniment pentru el și familia sa. Tatăl său a murit, iar la numai câteva zile a murit și fratele geamăn al tatălui său, așa cum ne-au relatat surse din apropierea arhidiaconului Mavrichi.

Articol complet Stiripesurse.ro

Loading