DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Fake News marca Pro TV cu Elon Musk în rol principal! Dezinformare cu martori inventați

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

În goana după audiență, Pro TV pare că nu se dă înapoi de la nimic. Nici măcar de la a aduce un martor mincinos în jurnalul de la ora 19.00, din 30 octombrie, care, cu vocea distorsionată și sub protecția anonimatului, confirmă prezența lui Elon Musk în România: “Avea un costum negru, foarte foarte frumos îmbrăcat, foarte zâmbitor”. Așa-zisul martor, despre care redactorii Știrilor Pro TV susțin că “ține să rămână anonim”, este prezentat în știre ca fiind “un român dintr-unul dintre grupurile care s-au ocupat cu distracția invitaților”.

Minciuna însă are picioare scurte. Astăzi, Cătălin Tolontan a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj prin care își cere scuze pentru știrea eronată :

“Libertatea își cere scuze publicului său, dar și celor care au preluat informația de la noi, pentru că s-a hazardat publicând sâmbătă anticiparea potrivit căreia Elon Musk ar urma să sosească duminică seara în țară. Nu ne-am bazat doar pe MediaFlux, colegii care lucrau în tura de sîmbătă au sunat și au obținut o confirmare de la organizatori. Dar, conform regulilor noastre, era insuficient. Filtrele redacției au fost încălcate.

Nu este vina surselor pe care le-am citat, ci doar a noastră, pentru că nu am fost mai scrupuloși în a analiza și verifica informația. Faptul că, mai apoi, nu am afirmat și că Elon Musk a ajuns în țară, nu ne scuză eroarea inițială.”

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 108 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos