DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Fără restricții de Paște! Toată lumea poate merge la sluba de Înviere

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Share

În ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult despre noile măsuri de prevenire ce urmează a fi impuse aceste zile. Având în vedere că se apropie sărbătorile pascale, oamenii se gândesc că situația va fi la fel ca anul trecut și toți vom sta în case, fără să putem merge la biserică să luam Lumină, Paște sau să-i vitizăm pe cei dragi. Situația este clară acum și autoritățile anunță ce se întâmplă de Paște.

Avem voie să luăm Lumină de Paște

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, unde s-a discutat despre măsurile ce vor fi impuse de Paște. Astfel, în noaptea de Înviere, toți oamenii vor putea merge să ia lumină până la ora 02.00, spre deosebire de anul trecut, când oamenii au primit lumină de la reprezentanții bisericii și dela voluntari.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu a declarat că întâlnirea de azi a mizat pe găsirea celor mai bune soluții pentru Paște, când toaă lumea se temea că va fi la fel ca anul trecut, când România era în carantină totală. Astfel, reprezentanții bisericilor și ai cultelor religioase au cerut ca măsurile ce urmează să fie adoptate să se bazeze pe nevoiel și dorințele credincioșilor.

„A fost o întâlnire bazată pe un dialog deschis, animat de cele mai bune intenții comune in identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare ce vor fi in vigoare. Cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării credincioșilor la momentele importante ale sărbătorilor/ la Slujba de Înviere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

 167 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos