DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Fenomenul Stop Bully Romania – Totul despre acest subiect

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Am decis sa deschidem acest subiect pe intelesul tuturor si sa va raspundem la cateva intrebari pe care ni le-ati adresat, dar nu inainte de a va spune ca potrivit unui raport al celor de la OMS (Bullying-ul în școli plasează România pe locul 3 la nivel european în privința fenomenului, arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, iar aproape 400.000 de elevi sunt amenințați cu bătaia și 220.000 – bătuți în mod repetat de colegi, potrivit studiului național al Organizației Salvați Copiii, scrie Mediafax.)

Am deschis aceasta campanie deoarece incercam sa schimbam viitorul copiilor abuzati, stim si suntem constienti ca 90% dintre copii abuzati nu discuta cu parintii despre cele intamplate, asadar ne-am gandit sa facem un loc prietenos pentru ei, unde sa ne spuna pas cu pas ce s-a intamplat iar noi impreuna cu Autoritatile din Romania sa i-a masurile necesare.

I: De ce publicam cazurile pe pagina si nu mergem direct la Politie?

R: In primul rand noua ne este foarte greu sa identificam agresorii, sa identificam locul, data, martorii de la evenimentul respectiv, nu putem cu fiecare videoclip pe care il primim sa mergem la politie fara sa avem niste probe la cazul respectiv, tocmai de aceea anumite cazuri sunt postate pe paginile noastre @stopbullyro si @campaniastopbullyro tocmai pentru a apela la publicul virtual sa ne ajute cu informatii care duc la depistarea agresorilor iar in 99% dintre cazuri a fost un real SUCCES!

I: Cine trimite aceste clipuri?

R: Clipurile sunt trimise de diverse persoane, toate persoanele care trimit astfel de cazuri sunt si raman anonime, iar videoclipurile pe care le primim vin sub forma de “Buna ziua, priviti un caz de Bully” si atat, nu ne ofera informatii mai multe, dupa care noi trebuie sa verificam daca clipurile sunt recente, daca nu sunt fake-uri, trebuie sa intrebam fiecare persoana care a fost acolo, toate detaliile necesare pentru a trimite mai departe un raport corect.

I: Presa va sustine in ceea ce faceti?

R: Din fericire da presa ne este alaturi, si ne ofera tot sprijinul in publicarea articolelor pe site-urile de media oficiale, pentru a putea depista mult mai repede agresorii, dar si pentru un proces mai repede pentru Politia Romana

I: Faceti parte dintr-un aprtid? Va sponsorizeaza cineva?

R: NU! Nu facem parte din nici`un partid, suntem o mana de tineri care doresc sa schimbe ceva in viitorul copiilor si sa prezinte cazurile care sunt foarte agresive, acest proiect NU este sponsorizat de nimeni, tot ceea ce facem o facem din pasiune si cu dorinta de a rezolva cat mai multe cazuri catre o copilarie mai frumoasa si linistita. Nu am cerut nimanui nimic, au fost cazuri in care parintii cu lacrimi in ochi ne multumeau ca i-am ajutat si voiau sa ne ofere o suma de bani pe care bineinteles ca am REFUZAT-O

I: Cum va “separati” de fake news?

R: Din pacate de cand am luat aceasta atitudine de a schimba ceva, am creeat aceste 2 pagini de instagram si facebook, foarte multe persoane au inceput sa preia cazuri foarte vechi, sau sa dezinformeze opinia publica cu diverse postari, dar nu se termina aici, chiar zilele acestea am vazut pagini care profita de pe urma acestor cazuri si cer diverse bunuri, ori urmaritori pe retelele de socializare ca sa primeasca cazul respectiv, ei nu au inteles ca asta nu este o joaca este ceva serios, si trebuie tratat ca atare! Noi incurajam persoanele care sunt agasate/agresate sa discute cu familia ori cu cineva apropiat sa spuna ceea ce a patit ca sa existe o cale de rezolvare, stim si suntem constienti de traumele pe care le are fiecare cand trece prin asa ceva.

Campania noastra doreste sa fie un loc prietenos, un loc in care copii care au gresit sa invete din greseala respectiva iar pe viitor sa nu mai faca ceea ce a facut! Suntem aici chiar si pentru animale deoarece si ele sunt tot niste fiinte calde care din pacate de multe ori sunt tratate foarte rau! Nu suntem aici sa facem rau, suntem aici sa facem un bine! Acum pana nu e prea tarziu pentru o generatie aproape pierduta.

 231 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos