O echipă de cercetători a amplasat o serie de capcane în pădurea tropicală din Madagascar sperând să prindă insecte în timp ce acestea zburau.
Capcanele Malaise, echipate cu material de plasă, pot captura chiar și cele mai mici viețuitoare, permițând cercetătorilor să le studieze. Amplasate în diverse locații din jurul insulei Madagascar, de la coasta estică de pe Oceanul Indian până la coasta vestică de pe Canalul Mozambic, aceste capcane sunt golite la intervale regulate de zece zile, oferind oportunitatea cercetătorilor de a analiza fauna locală cu atenție, conform Playtech.
Într-un studiu recent publicat în Revista Europeană de Taxonomie, cercetătorii au identificat trei specii noi de muște stiletto (“cu toc”) în aceste capcane, evidențiind diversitatea insectelor din Madagascar.
Insectele, considerate “relativ mici”, se caracterizează printr-un corp alungit, asemănător formei tocului unui pantof cu toc, conform observațiilor realizate de Biodiversity Works. Aceste specii sunt acum clasificate în genul Rinhatiana, nume ales pentru a aduce un omagiu celor doi “membri importanți” ai echipei care au contribuit la colectarea acestor insecte, conform raportului de cercetare.
Muștele au un aspect distinctiv, cu corpuri galben-brune, capete mici, picioare lungi și aripi iridescente care reflectă lumina, conform imaginilor capturate.