DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Gabriel Oprea, achitat în prima instanță în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Fostul ministru Gabriel Oprea a fost achitat, luni, de Tribunalul București, în dosarul privind decesul polițistului Gigină. Decizia nu este definitivă.

Gabriel Oprea a fost achitat în prima instanță în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Tribunalul București a decis achitarea lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, că „fapta nu există”.

Judecătorii au decis ca cei doi inculpați să plăească daune morale în valoare de 350.000 euro, 100.000 pentru părinții lui Gigină, și 250.000 pentru soția polițistului mort.

Al doilea inculpat în dosar, Petre Mazilu, directorul companiei care se ocupa de reparații pe Bd. Știrbei Vodă, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni cu suspendare.

Sentința nu este definitivă.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Gabriel Oprea că și-a alocat în mod ilegal, printr-un ordin de ministru, dreptul la coloană oficială, oricând dorește, în orice condiții și la orice oră.

Aceeași pedeapsă fusese cerută și pentru Petre Mazilu, directorul companiei care se ocupa de reparații pe Bd. Știrbei Vodă, cel care nu s-a asigurat că groapa în care a căzut Bogdan Gigină era corect semnalizată.

De ce este acuzat Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă dosarul acestuia s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi Tribunalul Bucureşti.

CITESTE INTEGRAL PE RTV

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde