George Simion l-a ‘declanșat’ pe Dacian Cioloș: ‘Huliganismul celor de la AUR nu ar exista dacă autoritățile statului nu le-ar permite să încalce legea și să se manifeste contrar oricăror reguli’

Liderul USR, Dacian Cioloș a răbufnit, după ce George Simion, împreună cu un grup de susținători AUR, s-a dus la Primăria Timișoarei, în fruntea căreia se află USR-istul Dominic Fritz.

Fii la curent cu noutățile

”Huliganismul celor de la AUR nu ar exista dacă autoritățile statului nu le-ar permite să încalce legea și să se manifeste contrar oricăror reguli. De la Diana Șoșoacă, pe care nimeni nu avea curaj să o întrebe de ce nu purta mască, în timp ce o țară întreagă trebuia să o facă, și până la asaltul asupra Parlamentului acum câteva săptămâni sau intrarea de astăzi prin forță și agresiune în clădirea primăriei din Timișoara, toate sunt permise și susținute de către autoritățile statului.

O spun fără nicio urmă de îndoială: mișcarea extremistă din România nu este una născută dintr-o ideologie pe care un val politic provenit din societate a propulsat-o pe scena politică. Vorbim de un grup politic pe care statul român, prin instituțiile sale, îl tolerează atunci când vine vorba de finanțările cel puțin dubioase, pe care îl sprijină prin lipsa de acțiune în fața manifestărilor huliganice și toate astea, pentru că forțelor politice aflate la guvernare le e teamă de o adevărată revoluție în societate.Când cetățenii cereau demisia guvernului în Piața Victoriei, au apărut grupuri huliganice din galeriile de fotbal din care făcea parte și George Simion.

S-a acționat cu maximă forță împotriva unor familii cu copii care protestau pașnic, motivându-se o lovitură de stat, un complot inexistent cu mașini încărcate cu cocktail-uri Molotov și nimeni nu a răspuns în niciun fel pentru acele agresiuni complet nejustificate.De câteva luni, conducerea AUR, împreună cu câteva găști de indivizi violenți printre care se regăsesc și elemente neolegionare, ia cu asalt instituții publice, iar cei abilitați să le păzească dispar, în mod ciudat, imediat ce aceștia încep să acționeze.

Dacă un cetățean obișnuit ar fi încercat să intre în Parlamentul României, ar fi fost oprit imediat și săltat de dubele poliției. În schimb, cei de la AUR și George Simion beneficiază de protecția instituțiilor statului și singura concluzie este că există o complicitate evidentă între AUR și coaliția de guvernare.Fac un apel către cetățenii României și către angajații instituțiilor care ar trebui să asigure respectarea legii să își facă datoria și să ia în serios aceste derapaje de la regulile unei societăți funcționale, care ar trebui să își apere cetățenii

Citeste integral pe Bugetul

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.