DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Giorgia Meloni înfurie feministele. A cerut ca oficial lumea să i se adreseze cu Domnule președinte și nu Doamna președintă

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Prima femeie prim-ministru din istoria Italiei, Giorgia Meloni, vrea să fie numită în documente oficiale „domnul” și nu „doamna”, se arată într-o circulară guvernamentală emisă vineri, relatează Reuters.

Meloni, care a preluat mandatul săptămâna trecută, după victoria de la alegerile din 25 septembrie, le-a înfuriat deja pe feministe când a anunțat că va folosi forma masculină a titlului său oficial: „președinte al consiliului de miniștri”, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

În italiană, numele pot lua o formă masculină sau feminină, iar titlul lui Meloni a fost precedat de articolul masculin „il”, nu de femininul „la”, în prima declarație emisă de biroul ei, duminică.

Acum, Meloni a făcut un pas mai departe, declarând că titlul ei oficial ar trebui să includă și „Signor” – în traducere, „Domnul”.

„Titulatura care urmează să fie folosită este… Domnule Președinte al Consiliului de Miniștri”, se arată în circulara emisă de biroul ei și distribuită tuturor ministerelor guvernamentale.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 192 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos