DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Greu de privit: Marinka, noua Hiroșima a planetei. Cum arăta orașul înainte să fie șters de către ruși de pe fața pământului

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ucraina a devenit un infern al distrugerii, cu orașe care se prăbușesc unul câte unul pe liniile frontului. Casele arse, străzile pline de cratere și mormanele de moloz creează o imagine apocaliptică a unor localități care cândva erau pline de viață.

Canalul de Telegram al „Tanchiștilor din Districtul Militar de Sud” a publicat fotografii ale orașului Marinka, regiunea Donețk. Rușii nu fac alte comentarii despre poze, doar precizează că au fost făcute pe 4 martie 2023.

Duminică, pozele au fost comentate de șeful cancelariei președintelui Ucrainei, Andri Yermak. „Marinka nu mai este. Așa arată consecințele activităților Rusiei teroriste”, a scris Yermak pe canalul său de Telegram, citat de Meduza.io.

Există bătălii aprige pentru Marinka. În ianuarie, liderul separatiștilor din Donețk, Denis Pușilin, susținea că orașul va fi capturat curând, însă acest lucru nu s-a întâmplat: „Toate blocurile au fost curățate și se află sub controlul trupelor noastre. Soldații lucrează zi și noapte, metru cu metru, pentru a elibera orașul”, spunea atunci Pușilin, deși de atunci abia mai existau clădiri care să stea în picioare.

Înainte de război, în Marinka locuiau 10.000 de oameni. Situată la periferia Donețkului, Marinka e unul dintre punctele principale din arcul defensiv al forțelor Kievului. Fortificațiile ucrainene de aici includ tranșee betonate și tuneluri, scrie spotmedia.ro.

Înainte

content-image

Acum

content-image

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde