DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

GUVERNUL A ÎNGHEȚAT PENSIILE ȘI A ELIMINAT TRANSPORTUL GRATUIT PENTRU STUDENȚI. CE SCHIMBĂRI AU MAI DECIS ALEȘII

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Vești neplăcute pentru pensionari, dar și pentru studenții din România! Executivul a adoptat ordonanța prin care îngheață pensiile și elimină transportul gratuit pentru studenți, dar și tichetele de vacanță. Mai mult, aleșii au decis să fie tăiate sporurile angajaților din prefecturi.

Guvernul României: pensii înghețate și transportul gratuit pentru studenți, eliminat

În această seară, cu doar câteva minute înainte de ora 19:00, Guvernul României a oficializat primele tăieri din buget. Proiectul bugetului va fi dezbătut vineri, 19 februarie, de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, și, ulterior, adoptat de Guvern.

Florin Cîțu, prim-ministrul, a declarat că tăierile şi plafonările anunţate săptămâna trecută au devenit realitate.

“În ședința de guvern a fost aprobată ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscale, precum menținerea punctului de pensie, tăierea sporului de 30% pentru angajații din prefecturi. Voucherele de vacanță au fost amânate pentru 2022”, a afirmat premierul României, relatează stirileprotv.ro.

“Bugetele care au distrus România în ultimii ani au primit aviz pozitiv de la CES, dar acest buget care a primit în premieră aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal a primit aviz negativ de la CES”, a mai precizat Florin Cîțu, potrivit sursei citate.

Membrii consiliului motivează în document că neacordarea voucherelor de vacanţă va accentua problemele din HoReCa şi că actul normativ este insuficient fundamentat. În plus, îngheţarea pensiilor a fost catalogată ca inacceptabilă pentru că îi afectează pe cei cu pensii foarte mici. Despre eliminarea transportului gratuit la studenţilor, CES notează că măsură nu este justificată, impactul fiind de 107 milioane de lei, adică 0,01 din PIB. Pe de altă parte, analiştii susţin deciziile guvernului.

“Era nevoie de aceste tăieri, pentru că dacă dorim să ne încadrăm în acest beneficit de 7% trebuie făcut ceva. Pe partea de venituri nu se poate face nimic pe termen scurt”, a explicat Dragoş Cabat, analist financiar pentru stirileprotv.ro.

“Fiecare dintre noi trebuie să muncească ca să îşi plătească vacanţă pentru că aşa este normal. În momentul în care s-au introdus, voucherele preţurile au crescut într-un mod foarte puternic”, a precizat Adrian Benta, analist economic, potrivit sursei citate.

Sursa: www.cancan.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde