DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Guvernul a tăiat aproape 90% din banii alocați bisericii pentru anul 2021

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Guvernul a redus considerabil bugetul alocat anului 2021 pentru construirea bisericilor, cu 89% mai puțin față de anul 2020. Suma totală care va fi acordată va ajunge la puțin peste 760 de milioane de lei.

Deși anul trecut, Biserica Ortodoxă Româna a beneficiat de un buget penntru restructurarea și construcția lăcasurilor de cult de peste 249 de milioane de lei, anul acesta va aduce la buget o sumă mult mai mică, respectiv 28 de milioane de lei, de aproape 10 ori mai mică făță de cea de anul trecut. Din acești bani, preoții trebuie să asigure funcționarea atât a lăcașurilor de cult, cât și a muzeelor religioase.

Bugetul pentru construția bisericolor scade, salariile preoților cresc

1. Bugetul pentru construcția și restructurarea lăcașurilor de cult

Proiectul de buget de stat elaborat de Guvernul Cîțu prevede reducerea masivă în anul 2021, cu aproape 89% față de execuția preliminată pe anul trecut, a banilor publici alocați pentru construcția și restructurarea bisericilor, de la circa 249 de milioane de lei în 2020 la doar 28 de milioane de lei anul acesta. Acești bani vor fi folosiți pentru funcționarea atât a lăcașurilor de cult, cât și a muzeelor religioase.

2. Sprijin financiar pentru salarizarea personalului de cult

În schimb, contribuția statului la salarizarea personalului de cult este programată să crească cu 2,36% în anul acesta, de la 731,95 milioane lei în 2020 la 749,25 milioane lei în 2021. De asemenea, din acești bani este sprijinită și Biserica Ortodoxă care își desfășoară activitatea în afara țării.

3. Alocații bugetare pentru salarizarea personalului din învățământul teologic

Totodată, bugetul pentru personalul din învățământul teologic crește anul acesta cu 33% față de 2020, suma acordată ajungând la 8,83 de milioane de lei pentru acest capitol.

Continuarea pe Stiridirecte.ro

 163 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos