DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

GUVERNUL CÎȚU NU MAI DĂ VOUCHERE DE VACANȚĂ ÎN 2021 ȘI TAIE SPORURILE. STUDENȚII AR URMA SĂ NU MAI AIBĂ GRATUITATE LA TRANSPORT

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Premierul Florin Cîțu a informat PNL că Guvernul taie voucherele de vacanță în 2021, sporurile bugetarilor și reduce subvenția pentru transportul studenților.

Economia la buget ar fi de 1,8 -2 miliarde de lei, potrivit unor surse din partid citate de Hotnews. Premierul le-a explicat liberalilor că în 2021 se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, altele noi umând a fi date anul viitor.

Cât despre transportul pentru studenți, aceștia ar urma să nu mai aibă gratuitate, ci să se revină la sistemul din 2016, când era doar un anumit număr de călătorii suportat de stat. Mai mult, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate, indemnizația de hrană se va reduce, sporurile fiind plafonate.

Pensiile se vor indexa de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu, le-a mai spus premierul liberalilor, potrivit surselor HotNews.ro.

De asemenea, alocațiile copiilor vor rămâne neschimbate anul acesta. Înainte de a se întâlni cu conducerea PNL, premierul a declarat că Legea bugetului este finalizată şi va fi făcută publică marţi sau miercuri dimineaţă cel târziu, iar ţinta de deficit rămâne asumată la „7 – 7,1%”.

„Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a afirmat Florin Cîţu la Parlament, întrebat despre Legea bugetului de stat.

Premierul Florin Cîțu a declarat că ţinta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între „7% şi 7,1%”. Cîţu a spus că, deocamdată, nu a primit planurile de restructurare de la companiile de stat cu pierderi.

„Şi v-am spus că restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a spus Florin Cîţu.

Chestionat despre sporurile din sectorul bugetar, Cîţu a menţionat: „Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament, e vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”. De asemenea, premierul a confirmat că va reduce subvenția publică pentru partide.
Sursa dcnews.ro

 149 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos