DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Imagini impresionante din Georgia: zeci de mii de oameni au ieșit stradă pentru a cere aderarea la UE/ Video

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Zeci de mii de militanţi pro-europeni au manifestat din nou duminică la Tbilisi, capitala Georgiei, pentru a cere demisia guvernului, acuzat că nu a reuşit să obţină statutul de candidat la Uniunea Europeană, comentează AFP.

În cursul serii, peste 35.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa parlamentului georgian, blocând circulaţia pe principala arteră din capitală şi fluturând drapeluri europene şi georgiene, precum şi pancarte pe care scria “Noi suntem Europa”, potrivit unor corespondenţi ai agenţiei France Presse, informează Agerpres.

Toate formaţiunile de opoziţie şi mai multe organizaţii pro-europene au lansat apeluri la manifestaţii pentru a creşte presiunea asupra partidului de guvernământ, Visul Georgian, acuzat de derivă autoritară şi de deteriorarea relaţiilor cu Bruxellesul.

“Cerem ca oligarhul Bidzina Ivanişvili (fondatorul Visului Georgian) să renunţe la puterea executivă şi să o transfere, respectând Constituţia, unui guvern de uniune naţională”, au solicitat acestea într-un mesaj pe Facebook înainte de manifestaţie.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 136 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra sau asteptati 10 secunde