DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Încălzirea globală o ia razna: Temperaturi de vară pun stăpânire pe Europa, iarna începe brusc în SUA

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Temperaturi anormal de ridicate se înregistrează în unele părți ale Europei, în special în Franța și Spania, din cauza brizei africane. Unele părți din vestul Statelor Unite se confruntă deja cu un început de iarnă. O zonă largă de presiune scăzută a rămas la vest de Insulele Britanice în cursul săptămânii trecute. Vântul de sud-vest asociat cu acest sistem a „transportat” aer din nord-vestul Africii către vestul și centrul Europei, scrie The Guardian.

Rezultatul acestui fenomen constă în temperaturi anormal de ridicate în mari părți ale Europei – în special în Franța și Spania, unde temperaturile au crescut cu peste 10 grade Celsius peste normal. Joi, temperaturile maxime au depășit cu mult 30 de grade C în unele părți ale Spaniei, cu 35,2 C măsurate la Morón de la Frontera, la sud-est de Sevilla. Pe de altă parte, unele părți din vestul Statelor Unite au avut parte de un început de iarnă în această săptămână. Un puternic front rece s-a deplasat spre sud prin nordul Munților Stâncoși și prin regiunile învecinate pe 22 octombrie, punând capăt brusc căldurii de la jumătatea lunii octombrie, în timp ce temperaturile au scăzut brusc.

Nordul statului Utah a fost deosebit de afectat, temperaturile maxime din Salt Lake City scăzând de la 25C pe 21 octombrie la 7C două zile mai târziu. Schiorii au avut parte de 26 de centimetri de zăpadă în stațiunea Alta din Wasatch Front.

Între timp, la 26 octombrie, o depresiune tropicală cunoscută sub numele de 26W (Nalgae) s-a format la vest de Insulele Yap, în Pacificul de Vest, îndreptându-se spre vest-nord-vest. Intensificarea a fost inițial lentă din cauza unei troposfere superioare inospitaliere. Cu toate acestea, condițiile au început să se îmbunătățească pe 27 octombrie.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 122 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos