Iohannis a discutat cu omul lui Recep Erdogan: Turcia invită România să se implice activ în Marea Neagră

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul Apărării al Republicii Turcia, Hulusi Akar, aflat în vizită oficială în România. Cei doi au discutat și situația de securitate din regiunea Mării Negre.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe Ministrul Apărării al Republicii Turcia, Hulusi Akar, aflat în vizită oficială în România, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte referitoare la Parteneriatul Strategic dintre România și Turcia și perspectivele de dezvoltare a acestuia, cu accent pe componenta de securitate și apărare, agenda NATO în contextul Summitului de la Madrid, precum și situația de securitate din regiunea Mării Negre.

„Președintele României a apreciat rezultatele foarte bune ale cooperării dintre țara noastră și Turcia în domeniul apărării în format bilateral, regional și în cadru aliat, cu accent pe participarea în comun la exerciții multinaționale și misiuni sub egidele NATO, UE, ONU și OSCE. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a mulțumit Turciei pentru contribuția la măsurile de apărare și descurajare de pe Flancul Estic și la structurile aliate din România. În context, Președintele României a subliniat necesitatea implementării cât mai rapide a ultimelor măsuri privind creșterea prezenței aliate în țara noastră și pe întregul Flanc Estic, de la Marea Neagră la Marea Baltică, inclusiv Grupul de Luptă de pe teritoriul României. Totodată, președintele Klaus Iohannis a apreciat cooperarea dintre țara noastră și Turcia pentru limitarea efectelor cauzate de criza energetică actuală”, conform comunicatului de presă, relatează Mediafax.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 128 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.