Japonia intervine în Republica Moldova: victorie strategică pentru Maia Sandu

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Japonia urmează să acorde Republicii Moldova un împrumut de 100 de milioane de dolari, pentru dezvoltarea educației, medicinii, egalităţii de gen, și ca sprijin pentru proiecte sociale, a anunţat ministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, pe canalul Telegram, relatează Rador.

Totul a venit după cererea Maiei Sandu

“Japonia, prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională, va acorda Republicii Moldova un credit de 100 de milioane de dolari” – a scris Popescu. Potrivit afirmaţiilor acestuia, Japonia a decis să aloce bani Republicii Moldova după summitul liderilor țărilor G7.

Anterior, partea japoneză a promis deja că va aloca 27 de milioane de dolari Republicii Moldova la solicitarea președintelui Maia Sandu.

Context

Amintim că, şi premierul danez, Mette Frederiksen a anunțat, la 31 ianuarie, o creștere a asistenței macrofinanciare acordate Republicii Moldova la 295 de milioane de euro. Potrivit acestuia, creșterea prețurilor la gaz și electricitate reprezintă o provocare serioasă pentru toată lumea. Se lucrează mult în UE pentru atenuarea acestor efecte, de aceea există un angajament puternic în regiune de a crește asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova. Înainte de aceasta,

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

RECLAMA 8

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *