Joe Biden numeşte prima femeie ambasador a SUA în România

Casa Albă a transmis, vineri, că președintele american Joe Biden și-a anunțat intenția de a o nominaliza pe Kathleen Ann Kavalec pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România.

România poate avea un nou ambasador al SUA la Bucureşti. Kathleen Ann Kavalec, membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, ocupă în prezent funcția de șef de misiune la Misiunea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, în detașare de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, Kavalec a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat. Anterior, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța. Kavalec a supervizat importante programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

 120 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.